Laat jij omzet liggen?
Vergeet je facturen te sturen?
Kom je vaak te laat?

Stop het uitstelgedrag!

Schrik niet, als je je hierin herkent heb je wellicht last van uitstelgedrag….
Je stelt zaken uit omdat je niet weet hoe je moet beginnen, omdat je er geen zin in hebt, of omdat je constant wordt afgeleid. Je zit in een cirkel waar je niet meer uitkomt. Er is een patroon ontstaan. Troost je, het is hartstikke menselijk én je bent zeker niet de enige! En er is zeker hoop! Wist je dat je dat patroon kunt doorbreken? Maar hoe dan? Hieronder vind je een vijftal tips. Pas deze toe en stop het uitstelgedrag.

Start vandaag!
Ten eerste is het belangrijk dat je bepaalt wat je moet doen. Maak een beeld voor jezelf in je hoofd hoe het eindresultaat eruit ziet. Bepaal wanneer en waar je het gaat doen en ga aan de slag!

Maak keuzes
Vervolgens is het belangrijk om overzicht te krijgen en om zaken te ordenen. Hiervoor moet je keuzes maken. Begin bij het begin en neem kleine stapjes. Pak b.v. een papier boven van de stapel en bepaal wat er mee moet gebeuren. En werk zo de stapel af.

Zorg voor blijvend overzicht
Keuzes maken helpt je om overzicht te krijgen. Zorg er daarom voor dat je een systeem inricht zodat je ook overzicht blijft houden. Berg gelijksoortige zaken in één bak op en label deze.

Doe het samen
Doe het niet alleen maar doe het samen. Laat anderen helpen met het verschaffen van overzicht. Vele handen maken licht werk én zo weten zij ook hoe zij kunnen helpen om het overzicht te houden. Vaak komen anderen ook met goede tips en ideeën om zaken nog makkelijker te maken. En ja hoor, het mag ook leuk zijn! Zo kun je spelelementen inbouwen en wedstrijdjes houden. Vooral kinderen vinden dat geweldig!

Voorkom afleidingen
Heel belangrijk: start met jouw telefoon en evt. computer op “stil” te zetten. Ga ergens zitten waar je niet gestoord kan worden en vertel je kantoor- of huisgenoten dat je het komende uur of twee uren niet gestoord wil worden. Gun jezelf die rust. Je zult zien dat je een klus sneller afhebt dan verwacht als je afleidingen voorkomt.

Succes met het toepassen van deze tips. Laat me weten of het lukt of als je hulp nodig hebt.

Met opgewekte organizing groet,

Sue